top of page

Alkolleri El Dezenfektanı Olarak Kullanabilir misiniz?

El dezenfektanları, ellerinizi temiz ve sağlıklı tutmak için gereklidir. Birçok seçenek mevcuttur ve bazıları ana bileşenleri olarak alkollü içecekler kullanır. Bu seçenekler ve bunların nasıl doğru şekilde kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.

hygene & sanitizing

Hijyen ve dezenfektan sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Piyasada birçok farklı el dezenfektanı seçeneği bulunmaktadır. Bazıları alkol veya aloe vera gibi doğal maddelerle yapılırken, diğerleri sentetik maddeler içerir. Kullanmanız gereken ürün türünü ve ne zaman kullanmanız gerektiğini belirlemek zaman alabilir.

El Dezenfektanları Zararlı mı?

Bazı insanlar, diğer ürünlere göre daha az sentetik içerik ve kimyasal içerdiğinden, ispirto bazlı el dezenfektanını tercih eder. Bununla birlikte, bu ürünlerin çoğu güçlü antibakteriyel özelliklere sahip değildir, bu nedenle yalnızca cildinizin yüzeyinden mikropları çıkarmada etkilidirler. Derinin derinliklerinde veya diş etleri veya boğaz gibi ulaşılması zor yerlerde yaşayan mikroorganizmalara karşı etkisizdirler. Ayrıca, bazı ispirto bazlı el dezenfektanları, yutulduğunda zararlı olabilecek zararlı kimyasallar içerir. Bu nedenlerle, bu ürünler sabun ve su ile düzenli el yıkamanın yerine değil, yalnızca kısa süreli dezenfeksiyon için kullanılmalıdır.

Alkol Bazlı El Dezenfektanları:

Alcohol-based hand sanitizers are typically less harsh on the skin than traditional soap and water because they are less drying. These products usually contain at least 60% alcohol and come in various forms, including gels, foams, wipes, and sprays.

El Dezenfektanı İçindekiler:

Diğer ürünler, alkol ve aloe vera, narenciye yağları, çay ağacı özleri, okaliptüs yağı, karanfil yağı ve mentol gibi diğer bileşenleri içeren el dezenfektanlarını içerir. Bu formüller, saf alkol formüllerine göre cilt üzerinde daha yumuşaktır ancak yine de mikropları öldürmede etkilidir. Bu diğer bileşenlerin eklenmesi, ürünleri cilde nüfuz etmede ve gözeneklerin derinliklerindeki bakterileri öldürmede daha etkili hale getirebilir. Ayrıca normal alkol bazlı ürünlere göre cilt tahrişine neden olma olasılıkları daha düşüktür.

En İyi El dezenfektanlarını nasıl değerlendirebiliriz?

El dezenfektanı seçerken, en az %60 alkol içeren bir el dezenfektanı arayın. Bu, temas halinde çoğu bakteri ve mikropları öldürür. Etiketteki içerikleri listeleyen bir ürün arayın, böylece tam olarak ne elde ettiğinizi bilirsiniz. Ayrıca ürünün güvenli kullanımı ile ilgili etiket üzerindeki uyarılara da dikkat ediniz. Örneğin, birçok kitap yaralarda el dezenfektanlarının kullanılmamasını veya kırık deriye uygulanmamasını tavsiye ediyor. El dezenfektanları, sizin için en uygun seçeneği seçebilmeniz için çeşitli şekillerde mevcuttur. Jeller, köpükler ve losyonların uygulanması kolaydır ve uzun süreli koruma sağlar. Ayrıca hareket halindeyken hızlı ve rahat dezenfeksiyon için mendil kullanabilirsiniz. Bazı ürünler, çocukların ellerine uygulanması daha kolay olan spreyler olarak bile mevcuttur.

Nerede Kullanılır:

Mikroplarla kontamine yüzeylere dokunarak ve ellerinizle ağzınıza, burnunuza veya gözlerinize dokunarak mikroplar yayılabilir.hijyen ve sanitasyon temizlik amaçlı kullanılmaktadır.Hastalanma riskini azaltmak için yüzünüze dokunmadan veya yemek yemeden önce ellerinizi dezenfekte etmek için el dezenfektanı kullanabilirsiniz. Ellerinizi ılık su ve sabunla iyice yıkamanız da önerilir.

Drop Me a Line, Let Me Know What You Think

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page